NL | ENG

Op maandag en woensdag succesvol basisprogramma in het trainingslokaal Ter Apel

10 december 2017

Vanaf september 2017 draait het basisprogramma met verschillende activiteiten en lessen. Dit programma maakt deel uit van het project Forward, Back Home. De kracht van dit programma is de variatie en de ontmoeting in de groep. Het werkt stimulerend naar elkaar: Sharing Skills, Changing Lives. Mensen krijgen een lach op het gezicht of juist het tegenovergestelde om wat hen raakt als zij via Google op zoek zijn naar waar hun (t)huis was of moet zijn.  De positieve effecten van dit trainingsmodel zijn zichtbaar .

Het basisprogramma wordt geboden in het trainingslokaal aan de hoofdstraat 39 in Ter Apel op maandag en woensdag. De lessen bestaan uit digitaal werken (omgaan met smartphone en diverse communicatieprogramma’s) horeca, taalles, textiele werkvormen, houtbewerking, etc.

Het programma helpt -naast wat de lessen op zich brengen- om keuzes te maken en in beweging te komen, een werk-leer ritme te vinden. We werken met een rooster per twee weken. Het programma is vooral in de ochtend.  We sluiten op de woensdag af met een gezamenlijke lunch waar het resultaat van de bak- of kookles direct geproefd kan worden. Het aantal deelnemers aan het basisprogramma is ongeveer zes personen per keer. Het basisprogramma is laagdrempelig.

Na intake (en positieve verificatie) kan men direct starten en nog verkennen, twijfelen, ritme vinden, focus bepalen. Wel moet men serieus met de terugkeer naar het land van herkomst aan de slag willen. Wij helpen vervolgens er invulling en richting aan te geven.

We hebben weer ruimte voor nieuwe aanmeldingen, dus laat maar weten als je belangstelling hebt voor jezelf of je doelgroep.

Bij voldoende deelname bieden we ook op andere locaties dit basisprogramma in de drie noordelijke provincies. Dit is mogelijk op bijvoorbeeld dinsdag of donderdag. Dan nemen we de lesmaterialen mee. Informeer  naar de mogelijkheden door te bellen naar Stichting IETA telefoon 0599 820992 .